Kiinteistö- ja asuntokauppariidat

Kiinteistö- ja
asuntokauppariidat

Kiinteistö- ja asuntokauppariidat

 

Kiinteistö- ja asuntokauppariidoissa kyse on lähes aina suurista taloudellisista intresseistä. Mikäli kyse on omaan kotiin liittyvästä asiasta, liittyy riitaan usein myös vahva tunnelataus. Tyypillisesti kiinteistö- ja asuntokauppariidoissa on kyse kosteus- ja homeongelmista tai rakennusvirheestä tai näitä koskevasta epäilystä.

Koska kiinteistö- ja asuntokauppariidoissa on usein kyse rakennuksen ominaisuuksista, ovat rakentamisen tekniset yksityiskohdat tärkeässä asemassa juttua hoidettaessa. Tarvittava tekninen selvitys on osattava hankkia siten, että asia tulee selväksi myös riidan ratkaisevalle taholle.

Teknisen selvityksen hankkimiseksi ja ymmärtämiseksi on tärkeää, että myös asiaa hoitava asianajaja on riittävästi perehtynyt rakentamisen tekniseen puoleen. Tällöin avustaja kykenee ymmärtämään asian luonteen oikein ja esittämään asiantuntijoille oikeat kysymykset.

Toimistomme voi tarjota avuksesi asianajajan, joka puhuu rakennusalan ammattilaisten kanssa samaa kieltä ja tuntee eri aikojen tyypilliset rakenneratkaisut myös käytännössä. Voit siis olla varma siitä, että asianajajasi ymmärtää sääntöjen lisäksi sen, mistä asiassa on oikeasti kyse.

Toimistomme asianajajat ovat hoitaneet suuren määrän kiinteistö- ja asuntokauppaan liittyviä riitoja. Olemme avustaneet niin myyjiä kuin ostajia ja kauppaan liittyviä kiinteistövälittäjiäkin. Pyrimme aina edistämään erimielisyyksien ratkaisemista sovintoteitse. Mikäli asiaa ei ole mahdollista ratkaista neuvottelemalla, hoidamme asian tuomioistuinkäsittelyn tai muun riidanratkaisumenettelyn ammattitaitoisesti ja vahvalla prosessikokemuksella.